„Not In My Back Yard” – közösségi döntések, technológia, városfejlődés - Dobay, Péter; Tzadok, Yigal (Tér és Társadalom, 2006)
A tanulmány a modern technológia által okozott környezeti kórok és az áhított javak, szolgáltatások konfliktusával foglalkozik. Hogyan hozzunk vezetői döntéseket, amikor a közösség megosztott: kívánjuk a szemétszállítást, a radar védőernpn, a mobil-telefóniát, de következményeiket máshol akarjuk látni („NIMBY effektus"). A tudományos érvek gyengék, vagy ellentmondóak, az idő és a beruházók sürgetnek, a demokratikus véletnény-nyilvánítás pedig nem kerülhető ki. Az izraeli esettanulmány egy Új város, Modi’in „telekommunikációs felszerelése” kapcsán alkalmazott „muddling through” döntés-előkészítő eljárást ismerteti.